Hlavní obsah

Epson představil digiťák s obrovským displejem

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Epson představila nový pětimegapixelový digitální fotoaparát, který je zajímavý tím, že již nemá průhledový hledáček a tudíž fotit lze jen prostřednictvím LCD displeje. Ten však se svojí úhlopříčkou 2,5 palce patří mezi jeden z největších a zároveň má i vysoké rozlišení.

Foto: HZS Zlínského kraje
Článek

Nový digitální fotoaparát má označení Epson L500V a už v nejbližších týdnech se objeví na pultech obchodů za cenu okolo 400 dolarů, což je v přepočtu necelých 10 tisíc korun. Objektiv nabízí trojnásobný optický zoom se světelností F2.8-F4.9 a fotoaparát dokáže v makro režimu zaostřit už od pěti centimetrů.

Snímky s maximálním rozlišením 2560x1920 obrazových bodů se ukládají buď do interní paměti o kapacitě 32 MB, a nebo na paměťové karty typu SD/MMC. Citlivost lze buď nechat na automatice fotoaparátu, a nebo nastavit v rozmezí ISO 100 až  ISO 400.

Fotoaparát dobře poslouží i pro záznam krátkých videosekvencí, které mohou mít rozlišení až 640x480 obrazových bodů při 30 snímcích za vteřinu. Pochvalu si také zaslouží podpora rychlého rozhraní USB 2.0 pro připojení k počítači.

Navzdory profesionálně vypadajícímu černému tělu přístroj neumožňuje žádné manuální focení. K dispozici jsou jen čtyři předprogramované režimy (krajina, portrét, noční foto, noční portrét).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám