Hlavní obsah

Děti v Británii tráví před obrazovkou přes šest hodin denně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britské děti v současnosti tráví v průměru šest a půl hodiny denně u obrazovek různých zařízení, například televizorů, počítačových monitorů, tabletů či mobilních telefonů. Před 20 lety to přitom byly pouze tři hodiny. Vyplývá to z průzkumu společnosti Childwise mezi dětmi ve věku od pěti do 16 let.

Foto: Profimedia.cz

Nejvíce času tráví u obrazovek náctiletí chlapci.

Článek

Nejvíce času tráví u obrazovek náctiletí chlapci, a to v průměru osm hodin denně. Nejméně naopak osmileté holčičky, kterým stačí tři a půl hodiny denně, píše server BBC.

„Hlavní rozdíl proti devadesátým létům je ten, že tehdy měly děti přístup k mediálnímu světu především prostřednictvím televize a časopisů, zatímco dnes mají různá zařízení, jako tablety, mobily a herní konzole, a tráví u obrazovek mnohem více času," uvedl Matthew Nevard ze společnosti Childwise.

Příchod internetu podle studie poskytl dětem větší možnost zkoumat vlastní zájmy a neomezovat se na informace z televize a časopisů. „Internet je pro jejich životy klíčový," řekl Nevard. „Děti si nyní nepamatují na dobu před internetem," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám