Hlavní obsah

Dell potvrdil uvedení počítačů osazených procesory AMD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce počítačů Dell podle deníku ZDnet Asia potvrdil, že pracuje na systémech vybavených mikroprocesory z dílny Advanced Micro Devices. Světová dvojka AMD prostřednictvím svého mluvčího tuto inforrmaci potvrdila.

Článek

Zástupce AMD uvedl, že Dell plánuje nasadit čipy od AMD ve všech liniích svých výrobků. Představitel Dellu, který si nepřál být jmenován, dodal, že se "nejedná o velký obchod, ale firma se pouze snaží vyhovět poptávce zákazníků."

AMD se zatím ke zprávě staví značně zdrženlivě, přestože ji nevyvrací. Výrobce mikroprocesorů považuje celou záležitost za velice citlivou, zprávu o úzké spolupráci s Dellem však firma nevyvrátila.

Dell již navázal partnerství s AMD počátkem tohoto roku, kdy se firma překvapivě rozhodla nasadit kromě procesorů Intel, jež dosud výhradně instalovala, také konkurenční produkty AMD. Dell začal používat serverové čipy od AMD. Společnost se přitom netajila tím, že se spolupráce s AMD může do budoucna rozšiřovat.

Zatím však není jasné, zda se počítače s mikročipy od AMD opatřené logem výrobce Dell dostanou ještě letos i do jiných než asijských zemí. Nejpozději začátkem příštího roku by se ale měly objevit i na americkém či evropském kontinentě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám