Hlavní obsah

Creative Xmod vylepšuje komprimované audio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro milióny lidí s pécéčky, Macy, iPody nebo ZENy bude poslech hudby navždy jiný, tvrdí vedení spolenosti Creative. Napomoci tomu má novinka o velikosti čokoládové tyčinky Creative Xmod.

Článek

Zařízení Creative Xmod staví na firemní zvukové platformě X-Fi Xtreme Fidelity, které vylepšuje kvalitu přehrávané hudby ve formátech MP3, WMA, iTunes nebo AAC za hranice původní CD kvality.

Creative Xmod je zařízení o velikosti čokoládové tyčinky. Zapojuje se mezi stereo reproduktory nebo sluchátka a pécéčko, Mac, iPod či jakýkoli MP3 přehrávač. Zlepšuje poslech hudby převodem zvukového signálu během přehrávání do standardu X-Fi Xtreme Fidelity - kvalitního 24bitového prostorového zvuku.

Creative Xmod se snaží zkvalitnit podání nízkých a vysokých frekvencí a zlepšuje dynamiku zvuku. Výsledkem by měl být čistší, bohatší zvuk. Pro použití k iPodu, ZENu nebo jiným MP3 přehrávačům je zapotřebí samostatně prodejný síťový adaptér.

Creative Xmod nevyžaduje žádnou konverzi souborů - jeho připojení je otázkou vteřin a umožňuje přehrávat existující hudební soubory v režimu X-Fi Xtreme Fidelity.

X-Fi Xtreme Fidelity poskytuje dvě významné audio funkce, X-Fi Crystalizer a X-Fi CMSS-3D, které vylepšují a zušlechťují poslech hudby. X-Fi Crystalizer zkvalitňuje hudbu ve formátu MP3 analýzou a identifikací úseků zvukového toku ořezaných a poškozených během komprimace. Inteligentně a selektivně obnovuje výšky a hloubky basových bubnů, basy, činelů a kytarových drnkání poškozených během komprimace do MP3.

X-Fi CMSS-3D je určen pro filmy nebo hry, neboť vytváří virtuální prostorový zvuk prostřednictvím běžných stereo reproduktorů nebo sluchátek. Technologie umisťuje specifické zvukové prvky, jako je hlas filmové postavy, do virtuálního středového kanálu, zatímco pozadí je slyšet ve zdánlivých prostorových kanálech.

Reklama

Výběr článků

Načítám