Hlavní obsah

Čipy s více jádry: Standardní výbava budoucího PC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Procesory s více jádry se stanou zcela standardní výbavou budoucích domácích počítačů. Intel již před několika dny dokončil pilotní fázi jejich přípravy a oznámil odpovídající výrobní plány, které předznamenávají nové počítačové období.

Foto: Archiv BVV

TECHAGRO 2017

Článek

Na druhé čtvrtletí 2005 má Intel připraveny dva čipy, které budou obsahovat dvě jádra a s nimiž firma současně uvede nové čipsety.

Se systémy postavenými na multicore procesorech (procesorech s více jádry) míří Intel do segmentu herních počítačů a výkonných multi-mediálních mašin určených např. ke zpracování videa.

Základní desky nutné k jejich pohonu budou postaveny na čipsetech Intel 955X Express (pro procesor Intel Pentium Extreme Edition) a Intel 945G/P, který je určen pro levnější čipy (s kódovým názvem Smithfield).

Intelovy čipy s více jádry pravděpodobně nepůjde použít ve stávajících základních deskách - mnoho zahraničních serverů jako hlavní důvod uvádí jejich přílišný tepelný výdej, který by ty současné mohl poškodit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám