Hlavní obsah

Chystá se nová platforma. O2 TV čeká největší technologická změna od jejího vzniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uživatelsky příjemnější ovládání a řadu nových funkcí. Taková vylepšení slibuje nová verze O2 TV, kterou v letošním roce čeká jedna z největších změn za celou dobu fungování. Operátor totiž bude více než půl milionu zákazníků postupně převádět na novou, robustnější platformu.

Foto: archív tvůrců

Prostředí O2 TV

Článek

„Díky nové platformě nabídneme divákům například nové, přehledné a uživatelsky přívětivé televizní rozhraní s možností vytvářet profily pro jednotlivé členy domácnosti nebo ještě lepší třídění obsahu a rychlejší přepínání,“ vysvětlila Dana Tomášková, ředitelka O2 TV a digitálních služeb.

Podle ní si budou moci zákazníci pořídit i modernější set-top-box, v řadě případů si ale budou moci ponechat i ten stávající, případně budou moci nainstalovat aplikaci O2 TV přímo do svých chytrých zařízení – televizních konzolí, nejrůznějších multimediálních systémů s operačním systémem či přímo do chytrých televizorů.

Počet Čechů sledujících TV v mobilu se letos zdvojnásobil

Internet a PC

Zástupci operátora se přitom netají tím, že přechod na novou platformu bude největší technologickou změnou od roku 2013. Právě tehdy byla O2 TV představena, kdy jako první na trhu přinesla například funkci zpětného zhlédnutí pořadů.

„Tentokrát je před námi mnohem větší výzva. Na nové technologické řešení budeme převádět více než půl milionu zákazníků,“ komentoval současnou situaci Josef Dočkal, produktový a technický ředitel O2 TV.

Začne se v polovině roku

Podle Dočkala bude přechod zákazníků na novou platformu probíhat postupně během několika měsíců v druhé polovině roku.

„Uděláme maximum pro rychlý a bezproblémový přechod na novou O2 TV. O termínu i samotném průběhu akce budeme každého zákazníka včas informovat,“ vysvětlil.

Zdůraznil přitom, že nová O2 TV bude určena pouze pro majitele novějších „kovových“ tarifů (O2 TV Bronzová, Stříbrná, Zlatá). Majitelé starších tarifů M, L a XL bude proto operátor převádět na nové tarify, které jsou již bez závazku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám