Hlavní obsah

Češi tráví na sociálních sítích stále více času. Každý den průměrně 165 minut

– Praha

Průměrná doba, kterou Češi tráví na sociálních sítích, se letos zvýšila o šest minut na rekordních 165 minut denně. Proti předcovidovému roku 2019 je to nárůst o 22 minut. Roste využívání ve všech věkových kategoriích, včetně seniorů nad 60 let, kde využívá sociální sítě denně 60 procent lidí. Vyplývá to z pravidelného průzkumu AMI Digital Index.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Alespoň příležitostnou zkušenost se sociálními sítěmi má zhruba 95 procent internetové populace nad 15 let. Nejvíce lidí využívá Facebook a YouTube, podíl činí 89 procent.

Zhruba 57 procent lidí využívá Instagram, který dlouhodobě posiluje. Na čtvrtém místě je s 37 procenty Pinterest a 28 procent uživatelů má Twitter.

Sociální sítě ovlivňují hlavně děti v rané pubertě

Internet a PC

"Po odeznění covidu jsme očekávali spíše stagnaci, nebo mírný pokles v používání sociálních médií. Čísla z letošního května nicméně ukazují skokový nárůst na historicky nejvyšší úroveň, a to nejen v Česku, ale i na Slovensku, kde je denní průměr tři a čtvrt hodiny," uvedla ředitelka pro digitální strategii AMI Digital Kateřina Marešová.

Před pěti lety bylo na sociálních platformách každý den zhruba 69 procent lidí, letos je to 82 procent. Ve věkové skupině 15 až 29 let využívá sociální sítě denně či téměř denně 94 procent uživatelů.

Lidé na sociálních sítích hledají nejvíc zábavu (86 procent), kontakt s přáteli (85 procent) nebo je využívají jako zdroj informací (77 procent).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám