Hlavní obsah

AMD představilo dva nové procesory pro notebooky

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj na poli procesorů pro přenosné počítače mezi firmami Intel a AMD se přiostřuje. AMD přichází se dvěma novými procesory, z nichž jeden je určen pro nejvýkonnější notebooky.

Foto: Jiří Smutný

Miloš Šenkýř a Hana Ondryášová

Článek

Prvním novým procesorem pro notebooky je 64bitový Athlon 64 3400+ s taktovací frekvencí 2,4 GHz vybavený 1 MB vyrovnávací paměti druhé úrovně. Ten najde uplatnění především v nejvýkonnějších laptopech, které jsou určeny jako náhrada pracovní stanice na cestách. Za nový procesor výrobci notebooků zaplatí 432 dolarů, což je přibližně 11 tisíc korun.

Druhou novinkou je mobilní čip Athlon XP-M 2200+ pracující na frekvenci 1,6 GHz s nízkou spotřebou energie. S jeho využitím se počítá nejen v noteboocích, ale i v TabletPC. Cena byla stanovena na 97 dolarů, což je téměř 2 500 korun.

Firma AMD dále uvedla, že ve třetím čtvrtletí letošního roku se na trhu objeví nové levné 32bitové notebookové čipy Sempron 2600+ a 2800+.

Reklama

Výběr článků

Načítám