Hlavní obsah

Aktualizace od Microsoftu v konfliktu s webem

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod vlivem dvou bezpečnostních záplat, které opravily prohlížeč Internet Explorer, se nemusí správně zobrazovat některé stránky. Microsoft to připustil ve středu. Společnost zároveň radí, jak problémům předejít.

Článek

Záplaty označené jako MS05-038 a MS05-052, které firma dodala v srpnu a říjnu, si příliš nerozumí s některými ActiveX prvky. To jsou zjednodušeně řečeno jednoduché prográmky, jež činí web interaktivnějším a zábavnějším. Prvně jmenovaná dokonce vadí některým Java aplikacím.

"Aktualizace jsme vydali pro zvýšení bezpečnosti prohlížeče, několik málo uživatelů ale může mít problémy s nahráním určitých stránek," komentoval situaci týkající se určitých záplat manažer Microsoftu Stephen Toulouse.

Problémy, které vyvolávají aktualizace MS05-038 a MS05-052, nejsou posledními, jež se vyskytly ve spojitosti se záplatami od Microsoftu. Například po instalaci říjnového opravného balíčku se mohlo stát, že počítač nemohl uživatel dále používat. Programy blokovaly spuštění programu Windows Firewall, do systému nebylo možné instalovat nové programy, další potíže byly rovněž hlášeny při použití služby Windows Update [celá zpráva].

Aktualizace hledají speciální bezpečnostní nastavení

Podle Microsoftu jsou potíže s Active X prvky způsobeny snahou záplaty MS05-052 vyhledat v nich speciální bezpečnostní nastavení. Pokud je neobsahují, IE je prostě zakáže.

Microsoft proto vyzval programátory k přepsání "vadných" ActiveX prvků. Pokud však uživatelé chtějí mermomocí zobrazit i tyto pro Internet Explorer nevyhovující ActiveX aplikace, pak si mají snížit úroveň zabezpečení prohlížeče, dodala společnost s upozorněním, že to v žádném případě nedoporučuje.

Vypořádání s konflikty, do kterých se dostává aktualizace MS05-038, je podle Microsoftu podobné jako v předchozím případě: postižené aplikace je nutné přepsat.

Microsoft nesdělil, kolik uživatelů ohlásilo potíže s ActiveX a Java prvky. Na svých webových stránkách nicméně společnost radí, jak problémům s nekompatibilitou alespoň částečně, když ne úplně, předejít.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám