Hlavní obsah

Záplata opravuje kritickou zranitelnost Flash Playeru

Novinky, mif

Společnost Adobe vydala mimořádnou záplatu, která opravuje nebezpečnou trhlinu v programu Flash Player. Ten používají k přehrávání videí na internetu desítky miliónů lidí po celém světě. I kvůli popularitě Flash Playeru se na chybu zaměřili počítačoví piráti a začali ji prakticky okamžitě zneužívat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aktualizace byla vydána na konci minulého týdne. Vývojáři si s její přípravou velmi pospíšili a vydali ji během pár dní.

V průběhu týdne se totiž ukázalo, že je zranitelnost zneužívána ruskou hackerskou skupinou Pawn Storm. Ta vytvořila speciální exploit – tedy škodlivý kód, který zneužíval chybu a dovolil počítačovým pirátům dostat se na napadený stroj. [celá zpráva]

I kvůli tomu bezpečnostní experti minulý týden bili na poplach. „Vzhledem k momentální nedostupnosti záplaty by měli uživatelé Adobe Flash raději vypnout nebo úplně odinstalovat,“ uvedl již dříve analytik Pavel Bašta z Národního bezpečnostního týmu CSIRT, který je provozován sdružením CZ.NIC.

Záplata je nyní naštěstí již k dispozici, a tak by s její instalací uživatelé neměli rozhodně otálet. Stahovat ji je možné prostřednictvím automatických aktualizací daného programu nebo prostřednictvím stránek společnosti Adobe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám