Hlavní obsah

Počítačová hrozba HTML/ScrInject.B v dubnu na vrcholu

Novinky, Pavel Hrdina (zdroj: Dvojklik.cz)

Komerční článek - I v dubnu pokračovala již pět měsíců trvající dominance hrozby HTML/ScrInject.B v malwarových statistikách založeným na ESET Live Grid, což je technologie na bázi cloudu pro vyhodnocování počítačových hrozeb. Ta využívá relevantní data o malware od uživatelů řešení ESET z celého světa.

Foto: ESET

Statistika za duben 2012 - celosvětově

Článek

V dubnu činil celosvětově podíl tohoto škodlivého kódu 6,75 % (6,95 % v Evropě). Na druhou pozici se posunul HTML/IFrame.B s globálním podílem 4,54 % (4,92% v Evropě). Malware INF/Autorun, který donedávna statistikám dlouhodobě vévodil, je nyní na třetím místě s podílem 4,32 % ve světě (3,04 % v Evropě).

Foto: ESET

Statistika za duben 2012 - Evropa

HTML/ScrInject.B je generická detekce webových HTML stránek obsahující falešný script nebo iframe tag, který automaticky přesměruje uživatele ke stahování škodlivého kódu. HTML/Iframe.B označuje generické detekce škodlivých iframe tagů vložených do HTML stránek, které přesměrovávají prohlížeč na specifickou URL adresu obsahující škodlivý software. INF/Autorun představuje různé druhy malwaru využívajícího jako cestu k napadení počítače soubor autorun.inf. Tento soubor obsahuje příkaz k automatickému spuštění aplikace po připojení externího média (nejčastěji USB flash disku) k PC.

Pevné místo v první desítce si zajistily hrozby Win32/Sirefef – trojský kůň, jenž dokáže přesměrovat výsledky webových vyhledávačů na stránky obsahující adware; a JS/Redirector, což je opět trojan přesměrovávající prohlížeč na určitou URL se škodlivým obsahem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám