Hlavní obsah

Pentagonu unikla data o vojácích a civilních zaměstnancích

Washington

Americkému ministerstvu obrany unikla data o cestovních záznamech s citlivými informacemi o vojácích a civilních zaměstnancích. Pentagon oznámil, že rozsah incidentu je stále předmětem vyšetřování, podle informací televize Fox News ale mohl postihnout až 30 000 zaměstnanců.

Foto: Jason Reed, Reuters

Lidé stojí před budovou Pentagonu.

Článek

Únik se podle mluvčího Pentagonu Josepha Buccina týkal jednoho z komerčních poskytovatelů služeb, jehož název nesdělil. "Ministerstvo pokračuje ve vyhodnocování škod a zajistí, aby dotčení zaměstnanci byli informováni," dodal s tím, že personál, kterého se věc týká, se to dozví během nadcházejících dnů.

Data, která odhalovala podrobnosti o konkrétních vojácích a civilních zaměstnancích včetně údajů o platebních kartách, mohla být podle nejmenovaných činitelů kompromitována již před několika měsíci, na problém se ale přišlo až nyní. Vyšetřovatelé nyní zjišťují, kdo za únikem stál.

Informace o bezpečnostním incidentu zveřejnil Pentagon jen několik dní poté, co federální zpráva varovala před nedostatečnou kybernetickou ochranou vojenských zbraňových programů. Dokument také ministerstvu obrany vyčetl, že postupuje velice pomalu v zajišťování ochrany svých systémů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám