Hlavní obsah

Nová generace boje proti kybernetickým hrozbám

Novinky, Filip Vítek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Pokaždé, když zapneme počítač nebo se připojíme k internetu pomocí chytrého mobilního telefonu, jsou na nás nastraženy tisíce pastí. Jste připraveni na zákeřné napadení vašeho elektronického pomocníka? Mnozí z nás si nebezpečí spojené se ztrátou dat nechtějí připustit. Věděli jste, že každých 24 hodin naše počítače a data ohrožuje 200 000 nových hrozeb? Doba inspiruje piráty k dalším formám útoků a hrozby se šíří přes sociální sítě.

Článek

13. září spatřila světlo světa nová generace ochrany před kybernetickými hrozbami. Společnost ESET, která získala již 69 ocenění prestižního Virus Bulletinu a jako jediná společnost získala neporušenou řadu 47 po sobě jdoucích ocenění VB100, uvedla nové verze svých bezpečnostních řešení. V novinkách se podařilo skloubit faktory, které jdou zdánlivě proti sobě – nová bezpečnostní řešení poskytují rychlejší start systému a menší nároky na systémové prostředky při současném zvýšení všech bezpečnostních opatření.

Přepracováno bylo antispamové jádro včetně kompatibility s poštovními programy. ESET Smart Security 5 a ESET NOD32 Antivirus 5 nabízejí nové a zdokonalené funkce. Tady je seznam těch nejvýznamnějších:

  • ESET Live Grid, ochranná technologie fungující na bázi cloud-computing
  • Nové ovládání přenosných médií – umožňuje detailnější kontrolu externích zařízení
  • Rodičovská kontrola (pouze ESET Smart Security 5)
  • Vyspělý systém ochrany proti vniknutí (HIPS)
  • Herní režim

ESET Live Grid je technologie na bázi modelu cloud a sbírá data od uživatelů řešení ESET z celého světa a umožňuje zjistit, zda je daný objekt bezpečný či nikoli.

Tvůrci škodlivých kódů se snaží nacházet nové a nové cesty, jak napadat uživatele. Statistiky ESET ukazují, že čtyři z deseti nejrozšířenějších počítačových hrozeb se šíří přes externí média, jako jsou USB disky. Funkce Kontrola externích médií automaticky vyzve uživatele, aby nechal zkontrolovat obsah všech flash pamětí (USB, SD), firewire, CD a DVD, takže lze zablokovat konkrétní hrozby, které by se mohly do systému dostat prostřednictvím médií.

Rodičovská kontrola umožňuje blokovat stránky, které mohou obsahovat potenciálně závadný materiál, přičemž lze předem nastavit jednotlivé kategorie stránek, které se mají blokovat. V tuto chvíli nabízí balík Smart Security 5 výběr z 26 kategorií. Pro každého uživatele počítače lze nastavit konkrétní pravidla.

Host Intrusion Prevention System (HIPS) je funkce určena pro pokročilé uživatele. Nabízí další vrstvu zabezpečení a technologicky umožňuje upravit si chování celého systému a každé jeho části.

Herní režim, který zajistí přechod bezpečnostního software do „tichého režimu“, ve kterém zabrání zobrazovat vyskakovací okna, aby se maximálně šetřil výkon systému a zážitek ze hry byl co nejlepší.  „Skvělý výkon a eliminace dopadů na kvalitu hry: to jsou dvě základní věci, podle nichž si vybírám antivirus” říká Marcel “k1llsen” Paul, špičkový hráč počítačových her a člen nejvyšší herní ligy ESC v Německu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám