Hlavní obsah

Kritické chyby mají Windows i Internet Explorer

Novinky, zgl

Společnost Microsoft varovala před novými trhlinami ve svých softwarových produktech. Kritické bezpečnostní chyby byly objeveny v podporovaných verzích operačního systému Windows i ve webovém prohlížeči Internet Explorer. Americký softwarový gigant již vydal opravné aktualizace.

Foto: Microsoft

Kritická chyba se týká všech podporovaných verzí Windows, tedy i aktuálně prodávaných osmiček.

Článek

Trhliny v Internet Exploreru i Windows se týkají enginu VBScript, tedy skriptovacího jazyku určeného ke vkládání kódu do webových stránek. Počítačoví piráti je mohou zneužít k tomu, aby do počítače propašovali prakticky libovolného nezvaného návštěvníka.

Stačí jim k tomu vytvořit podvodnou internetovou stránku, prostřednictvím které vzdáleně spustí škodlivý kód. Touto cestou se mohou dostat k souborům uloženým na pevném disku i sestavu na dálku ovládnout.

Čerstvě vydané záplaty jsou určeny pro internetové prohlížeče Internet Explorer 6 a vyšší a pro všechny podporované verze Windows, tedy pro verze Vista, 7 i 8. Společně se dvěma opravami kritických bezpečnostních chyb americký softwarový gigant vydal také další aktualizace, které se týkají operačního systému Windows, ale také kancelářského balíku Office.

Stahovat záplaty je možné prostřednictvím služby Windows Update.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám