Hlavní obsah

Chrome má kritickou chybu. Týká se Windows, Macu i Linuxu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uživatelé internetového prohlížeče Chrome by se měli mít na pozoru. Byla v něm totiž objevena kritická bezpečnostní chyba, kterou mohou zneužít počítačoví piráti. Záplatu je naštěstí možné již stahovat.

Foto: Koláž Novinky.cz

Logo internetového prohlížeče Chrome

Článek

Před nově objevenou trhlinou varoval český Národní bezpečnostní tým CSIRT.CZ.

„Společnost Google vydala verzi Chrome 62.0.3202.89. Verze opravuje zranitelnosti, u kterých útočník mohl získat kontrolu nad systémem,“ prohlásil Pavel Bašta, bezpečnostní analytik CSIRT.CZ, který je provozován sdružením CZ.NIC.

Jak je z řádků výše patrné, chyba je kritická. To jinými slovy znamená, že útočníci mohou do počítače propašovat prakticky jakýkoli škodlivý kód. Klidně mohou i na dálku počítač zotročit a využít jej k DDoS útokům, rovněž mohou i odposlouchávat komunikaci uživatele, která na počítači probíhá.

V ohrožení všechny systémy

Ohroženi jsou přitom majitelé prakticky všech aktuálně dostupných operačních systémů. „Záplaty se vztahují na operační systémy Windows, Mac OS a Linux,“ zdůraznil Bašta.

V případě automatických aktualizací se uživatelé Chromu nemusejí o nic starat. Pokud je však tato funkce vypnuta, je nutné navštívit webové stránky tvůrců a nejnovější záplatovanou verzi stáhnout manuálně.

„Doporučujeme uživatelům a správcům aktualizovat Chrome,“ uzavřel bezpečnostní expert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám