Hlavní obsah

Britský operátor TalkTalk se stal terčem kybernetického útoku

Britský poskytovatel telekomunikačních služeb a internetu TalkTalk se stal terčem masivního kybernetického útoku, který mohl vést ke krádeži osobních údajů všech více než čtyř milionů zákazníků. Firma uvedla, že obdržela žádost o výkupné. Pokud krádež dat potvrdí policie, mohlo by jít o jeden z největších případů narušení internetové bezpečnosti v Británii, uvedla agentura Reuters.

Foto: .talktalk.co.uk

Internetové stránky společnosti TalkTalk

Článek

Internetové stránky firmy se staly terčem útoku ve středu. Podle firmy je možné, že se počítačoví piráti dostali ke jménům, adresám, datům narození, telefonním číslům, bankovním údajům či informacím o kreditních kartách.

"Potenciálně to mohlo zasáhnout všechny naše zákazníky," upozornila generální ředitelka TalkTalk Dido Hardingová. Uvedla také, že ji kontaktoval někdo, kdo tvrdí, že za tímto kybernetickým útokem stojí a kdo požadoval peníze. Není ale prý jasné, zda jde o jednotlivce nebo o skupinu osob.

Pro společnost TalkTalk je to letos už třetí případ ohrožení bezpečnosti přechovávaných osobních údajů. Experti se domnívají, že tyto případy uškodí pověsti firmy, která na trhu s širokopásmovým internetem soupeří s většími konkurenty jako je BT, Virgin Media nebo Sky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám