Hlavní obsah

Avast chce lépe chránit chytré spotřebiče, koupí vývojářskou společnost Inloopx

Antivirová firma Avast se dohodla na koupi slovenské mobilní vývojářské firmy Inloopx s hlavním sídlem v Žilině. Díky této transakci získá Avast vývojáře a další odborníky, kteří posílí tým zaměřující se na bezpečnost a ochranu chytrých domácností, internetu věcí (IoT) a mobilních zařízení.

Foto: Avast

Logo společnosti Avast

Článek

S akvizicí Avast získává také oficiální přítomnost na Slovensku, kde pracuje většina zaměstnanců Inloopx. Dokončení transakce se očekává na konci srpna za předpokladu, že budou splněny všechny smluvní podmínky. Cena akvizice oznámena nebyla.

"Našim uživatelům chceme dodávat produkty, díky kterým pro ně bude opravdu snadné chránit své digitální informace, ať už pomocí antivirů, rodičovské kontroly, nebo přes platformu Smart Home pro zabezpečení IoT zařízení v chytrých domácnostech," uvedl prezident mobilní divize Avastu Gagan Singh.

Hrozby pro internet věcí na vzestupu

Z nedávného reportu antivirové společnosti Check Point vyplývá, že právě hrozby pro zařízení internetu věcí – tedy nejrůznější chytré termostaty, přehrávače a další zařízení, která se připojují k internetu – jsou na vzestupu. [celá zpráva]

Avast svým více než 400 miliónům uživatelům po celém světě nabízí produkty pod značkami Avast a AVG, které je chrání před hrozbami na internetu a přibývajícími hrozbami v prostředí internetu věcí (IoT).

Inloopx vznikl v roce 2012 a dnes je globálně fungující softwarovou agenturou, která získala oficiální certifikace od Google a Microsoftu. Má více než 140 spolupracovníků, centrálu v Žilině a pobočky například v Bratislavě, Banské Bystrici, Praze, Ostravě, ve Stuttgartu nebo v Sunnyvale. Konzultační a vývojářské služby poskytuje například pro Intel, Volkswagen, T-Mobile nebo Mercedes-Benz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám