Hlavní obsah

Získali jsme přístup na účty šéfa Facebooku, pochlubili se hackeři

Novinky, mif

Účty na sociálních sítích zakladatele a šéfa Facebooku Marka Zuckerberga si vzali na mušku hackeři ze skupiny OurMine. Podle jejich prohlášení se jim podařilo proniknout na Zuckerbergův Twitter, LinkedIn, Instagram a také na Pinrest.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg

Článek

Hackeři se s hacknutím zmiňovaných účtů pochlubili v pondělí ráno na mikroblogovací síti Twitter. „Hej @finkd (přezdívka Zuckerberga na Twitteru, pozn. red.), získali jsme přístup k tvým účtům, prosíme, kontaktuj nás,“ vyzvali šéfa Facebooku hackeři.

Firma po napadení uvedla, že účty jejího šéfa byly znovu zabezpečeny.

Foto: repro Twitter

Účet hackerů ze skupiny OurMine na sociální síti Twitter.

Zároveň doplnili, že jim v žádném případě nejde o odcizení virtuální identity či nějakých citlivých dat. Pouze prý chtěli „otestovat Zuckerbergovo zabezpečení“, tedy přesněji řečeno jeho heslo.

Vše totiž nasvědčuje tomu, že šéf Facebooku používal na různých sociálních sítích stejné heslo, díky čemuž pak hackeři získali přístup hned na čtyři různé služby.

Účet hackerů byl zablokován

Reakce na oznámení hackerů o úspěšném útoku byla prakticky okamžitá. Twitter zablokoval jejich oficiální účet, prostřednictvím kterého se chlubili. Ten byl přitom poměrně populární, neboť jej sledovalo více než 40 000 lidí.

Samotný Zuckerberg se však k napadení svých účtů oficiálně nevyjádřil.

Jisté je nicméně to, že hackeři ze skupiny OurMine nejsou žádní začátečníci. Na přelomu května a června se jim totiž podařilo získat přístup k internetovým účtům zakladatele Microsoftu Billa Gatese či zpěváka Christiana Collinse.

Reklama

Výběr článků

Načítám