Hlavní obsah

Hackeři získali uživatelská hesla dalšího velkého webu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hackerům se podařilo získat přístupová hesla k některým uživatelským účtům z populárního hudebního webu Last.fm. Případ nejspíše souvisí s únikem miliónů hesel ze sociální sítě LinkedIn. Vyplývá to z varování administrátorů webu Last.fm, které zveřejnili na svých internetových stránkách.

Foto: Novinky

Last.fm

Článek

„V současnosti vyšetřujeme únik některých uživatelských hesel. Prosím, přihlaste se do Last.fm a změňte heslo na stránce nastavení. Důrazně doporučujeme, aby vaše nové heslo bylo odlišné od hesel, která používáte na jiných službách,“ uvedli administrátoři ve varování.

Lze tedy předpokládat, že hackerům se podařilo nabourat především do účtů, jejichž majitelé používali stejné heslo i na sociální síti LinkedIn. Problémy tak může mít více než šest miliónů lidí, jejichž hesel se hackeři z LinkedIn zmocnili. Všechny oběti hackerského útoku zástupci sociální sítě již informovali prostřednictvím e-mailu. [celá zpráva]

Hackeři jsou aktivní také v České republice. Například v noci z pondělí na úterý napadli osobní web ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka. V dubnu se jim podařilo shodit weby politických stran i prolomit zabezpečení stránek ministra financí Miroslava Kalouska. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám