Hlavní obsah

V roce 2018 používalo internet 85 procent obyvatel EU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Ve třetím čtvrtletí roku 2018 používalo internet 85 procent obyvatel Evropské unie. Žebříčku vévodí Dánové s 98 procenty, internetovou síť naopak nejméně využívají Bulhaři - 65 procent. Česko se s 87 procenty umístilo lehce nad evropským průměrem. Informoval o tom evropský statistický úřad Eurostat.

Foto: archív výrobce

Ilustrační foto

Článek

Internet se mezi obyvateli EU v posledním desetiletí rychle rozšiřuje – ještě v roce 2007 ho používalo 57 procent lidí, o pět let později již 73 procent.

Ze statistiky rovněž vyplývá, že 73 procent uživatelů ve věku 16 až 74 let využívá tuto komunikační platformu k posílání a přijímání e-mailů. Sedm lidí z deseti zde hledá informace o zboží a službách. Padesát sedm procent uživatelů sleduje na internetu videa a jen o procentní bod méně jich přistupuje na sociální sítě.

Elektronické bankovnictví využívá 54 procent občanů. O něco více než třetina lidí využívá internetového připojení ke sledování televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám