Hlavní obsah

Google vypne svou sociální síť dříve. Kvůli dalšímu úniku údajů

San Francisco

Americká společnost Google kvůli nejnovějšímu problému s únikem dat vypne sociální síť Google+ dříve, než plánovala. Služba přestane fungovat v dubnu, původně se hovořilo o srpnu příštího roku. Naposledy objevená chyba, letos již druhá, umožnila přístup k osobním údajům 52,5 milionu uživatelů včetně firemních zákazníků externím vývojářům aplikací pro Google+, uvedla internetová společnost.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Softwaroví vývojáři si mohli stáhnout mimo jiné jména, e-mailové adresy, věk a pohlaví uživatelů. Problém nastal minulý měsíc a trval šest dní, Google ale na svém blogu uvedl, že nemá žádné poznatky o tom, že by externisté této možnosti skutečně využili, či ji vůbec objevili.

Společnost oznámila již v říjnu, že služba Google+ celé roky trpěla nedostatkem, který umožňoval vývojářům aplikací přístup k osobním údajům uživatelů. Tato bezpečnostní závada byla podle firmy odhalena a odstraněna letos v březnu. Podobná závada se ale objevila znovu nyní v listopadu, kdy byl software aktualizován.

Google+ vznikl v roce 2011 se záměrem konkurovat Facebooku. Nepodařilo se mu ovšem prosadit a v poslední době téměř o všechny uživatele přišel. Google podle agentury DPA plánuje vytvořit verzi sítě pro komunikaci ve firmách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám