Hlavní obsah

Seznam.cz testuje novou službu, umožňuje snadno sdílet zajímavé odkazy

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz spustila v pondělí v testovacím režimu novou službu zvanou Seznam Jede. Jejím cílem je umožnit lidem vybírat zajímavý obsah na internetu a jednoduše jej sdílet s ostatními uživateli.

Foto: Seznam.cz

Ukázka nové služby Seznam Jede

Článek

„V loňském roce jsme na domovské stránce zavedli rubriku Další články z českého internetu, kde se objevuje obsah tuzemských vydavatelství a mediálních domů. Služba Seznam Jede by nám měla dodat obsah, na který dnes nedosáhneme. Uvidíme, zda půjde o seriózní články, videa z YouTube nebo o animované kočky,“ vysvětlil důvody spuštění Marek Vacek, produktový manažer domovské stránky Seznam.cz.

Podle něj chce česká internetová jednička nabídnout lidem veškerý obsah, který je zajímá a který aktuálně hýbe internetem.

Vtipné, zajímavé či inspirativní odkazy může do služby Seznam Jede vkládat kdokoliv. Jedinou podmínkou je registrace na stránkách Seznamu, odkazy je totiž možné vkládat až po přihlášení. Číst příspěvky je nicméně možné i bez registrace.

Prostřednictvím šipek u jednotlivých odkazů mohou lidé přidávat nebo ubírat hodnocení jednotlivých příspěvků. Díky tomu se na předních příčkách zobrazí vždy obsah, který je skutečně populární.

Nechybí ani možnost jednotlivé odkazy komentovat nebo sdílet na sociální sítě – Facebook a Twitter. Stejně tak je možné přímo z prostředí služby odesílat odkazy snadno prostřednictvím e-mailu.

Zatím v testovacím režimu 

V současnosti běží novinka v testovacím režimu a během několika měsíců by se mělo podle ohlasů uživatelů rozhodnout o jejím dalším osudu. „S napětím očekáváme, jak na Seznam Jede lidé zareagují,“ neskrýval své nadšení produktový manažer.

„V zahraničí jsou podobné servery velmi populární, ale v Česku se jedná o novinku, na jejíž používání si uživatelé budou muset zvyknout. Jsme sami zvědaví, co bude lidi zajímat a jaká témata budou mít největší odezvu. Seznam Jede totiž umožňuje vkládat všechny odkazy s výjimkou těch, které šíří nelegální, podvodný nebo erotický obsah,“ uzavřel Vacek.

Vyzkoušet službu Seznam Jede můžete na adrese jede.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám