Hlavní obsah

Internet přes pevné linky výrazně zrychlil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlost připojení k internetu přes pevné linky xDSL v listopadu vzrostla meziročně o 18 procent na 13,8 Mbit/s. Proti předchozímu měsíci byla vyšší o šest procent. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Internetové kabely (ilustrační foto)

Článek

Nejrychlejší připojení xDSL měl Český bezdrát s průměrem 14,9 Mbit/s, následuje O2 s 14,3 Mbit/s. Třetí je pak T-Mobile s 11,6 Mbit/s.

Konkurenční kabelový internet zpomalil proti říjnu o pět procent na 34,5 Mbit/s, meziročně o sedm procent zrychlil. Připojení přes optické kabely zpomalilo o devět procent na 30 Mbit/s.

Mobilní připojení LTE měl v listopadu nejrychlejší Vodafone s růstem o dvě procenta proti říjnu na 38,6 Mbit/s. V síti T-Mobilu rychlost klesla o tři procenta na 35,4 Mbit/s a u O2 se snížila o jedno procento na 25,8 Mbit/s.

Rychlost bezdrátových přípojek Wi-Fi se proti říjnu snížila v průměru o tři procenta na 14,1 Mbit/s. V jednotlivých sítích se pak pohybovala od 7,7 Mbit/s po 24,2 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám