Hlavní obsah

Seznam.cz nově nabízí nekonečný sloupec čtení

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz již bezmála rok nabízí na své domovské stránce doporučované magazínové čtení. Od tohoto týdne se množství zobrazovaných článků dramaticky rozšíří, sloupec bude totiž nekonečný. Vylepšené doporučování navíc přinese ještě lepší čtení ušité každému čtenáři na míru.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz nově nabízí nekonečný sloupec doporučovaných článků.

Článek

Další články mohli doposud lidé zobrazit pomocí tlačítka „načíst další články“. U vylepšeného doporučování však nic takového není potřeba, další a další články se načítají automaticky.

„Chceme lidem přinášet opravdu zajímavé čtení napříč celým českým internetem a chceme jim ho co nejvíce servírovat na míru. Protože neustále stoupá obliba těchto článků, udělali jsme jejich přísun nekonečný,“ uvedl Marek Vacek, produktový manažer, který má domovskou stránku v Seznam.cz na starosti.

Přibyla i další vylepšení

Podle něj Seznam.cz vypouští také několik dalších vylepšení, jako je například upravený doporučovací algoritmus. „V rámci nového, tzv. nekonečného proudu dalších článků z českého internetu mimo jiné například zohledňujeme i to, jak dlouhou dobu daný článek strávil v zorném poli uživatele,“ konstatoval Vacek.

„Nový nekonečný proud článků na domovské stránce jsme na části našich uživatelů testovali půl roku a ukazuje se, že si takto lidé přečtou až o 40 % článků více než dříve. Můžeme si tak být jisti, že jim přinášíme opravdu poutavé čtení,“ doplnil produktový manažer.

Informace, které bývaly v patičce stránky, jsou nově přemístěny na konec pravého sloupce domovské stránky. Tedy do míst, od kterých vlevo vlastně začíná zmiňovaný nekonečný proud článků. „Nekonečný proud magazínového člení v levém sloupci domovské stránky uvolňuje souběžný pravý sloupec pro nový reklamní prostor, do kterého je možné umístit skyscraper. A v neposlední řadě lidé najdou v pravém sloupci mezi reklamou nový doporučovaný obsah z oborových služeb společnosti Seznam.cz tak, aby byl pro ně relevantní,“ uzavřel Vacek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám