Hlavní obsah

YouTube spustí televizní službu. Zatím ale jen ve Spojených státech

Internetový portál pro sdílení videí YouTube spustí ve Spojených státech televizní službu, která bude konkurovat kabelovým televizním sítím. Služba YouTube TV bude za měsíční poplatek 35 dolarů (zhruba 900 Kč) umožňovat prostřednictvím internetu sledování více než 40 kanálů včetně stanic předních televizí ABC, CBS, Fox, NBC či ESPN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Služba by měla zahájit provoz během několika příštích měsíců, zpočátku však bude omezena pouze na několik měst. „Je to živá televize vytvořená pro YouTube generaci," uvedl manažer společnosti Christian Oestlien. „Pro ty, kteří chtějí sledovat, co chtějí, kdy chtějí a jak chtějí," dodal.

Uživatelé si navíc budou moci vybrané pořady až na devět měsíců uložit.

Podle analytika Paula Verny ze společnosti eMarketer představuje YouTube reálnou hrozbu pro tradiční poskytovatele kabelové televize. „YouTube je již nyní mimořádně dobře zavedená značka v oblasti videa a její aplikace jsou prakticky všude,“ řekl Verna serveru BBC.

YouTube není jediný

Do televizorů chce zamířit také Facebook. Pro chytré modely nabídne aplikaci, která bude primárně nabízet přehrávání videí. [celá zpráva]

Na chytrých televizorech je možné naladit také Seznam.cz TV, kde diváci naleznou své oblíbené pořady ze Stream.cz. Přijímat Seznam.cz TV mohou lidé, kteří mají televizory s podporou technologie HbbTV a mohou naladit digitální pozemní vysílání s dosahem signálu Multiplexu 4. Těm se kanál automaticky zobrazí mezi nabízenými programy.

Zjednodušeně řečeno tak diváci naleznou Seznam.cz TV hned v nabídce televizních programů vedle tradičních televizních stanic. Postup, jak naladit Seznam.cz TV na chytrých televizorech, naleznou lidé na webu www.seznam.cz/jaknaladit.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz TV

Co je HbbTV?
HbbTV je zkratkou anglického termínu Hybrid Broadcast Broadband TV. Označuje hybridní vysílání, které propojuje klasické televizní vysílání s internetovým připojením.K čemu to slouží v praxi? Například při sledování nějakého programu se uživateli zobrazí nabídka doplňujících informací – přímo na TV lze zobrazit související obsah, jako jsou fotografie, text, audio či video.Stejně tak HbbTV umožňuje přístup k internetovým archivům a internetovým televizním stanicím, jako je Seznam.cz TV.Pro příjem HbbTV stanic však televizor musí tuto hybridní technologii podporovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám