Hlavní obsah

Mobilní LTE internet loni zrychlil až o čtvrtinu

Praha

Rychlost mobilního internetu LTE se v Česku loni zvýšila až o čtvrtinu. Nejrychlejší stahování nabízel v prosinci Vodafone s průměrem 34,2 Mbit/s, následuje O2 s 32,2 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V prosinci zrychloval LTE internet u všech operátorů. Nejrychlejší LTE internet měl operátor Vodafone, naměřili jsme průměrnou rychlost 34,2 Mbit/s, což je o pět procent více než v listopadu," uvedla mluvčí serveru Jitka Ernestová.

Loni zrychlily i mobilní sítě 3G. Největší zvýšení zaznamenal T-Mobile, a to o 18 procent na 8,9 Mbit/s, což byla zároveň nejvyšší průměrná rychlost. Internet v sítích GSM zrychloval o jednotky procent na zhruba 100 kbit/s.

Pevné připojení prostřednictvím technologie xDSL meziročně zrychlilo o 24 procent na 11,7 Mbit/s, naopak optické sítě si příliš nepolepšily, když růst proti konci roku 2015 byl dvě procenta na 26,6 Mbit/s. Kabelový internet v průměru zrychlil o sedm procent na 30 Mbit/s.

Bezdrátové připojení wi-fi v prosinci meziročně zrychlilo o pět procent na 12 Mbit/s. Rychlosti v jednotlivých sítích se pohybovaly od 6 do 20 Mbit/s.

Reklama

Výběr článků

Načítám