Hlavní obsah

Prohlížeč od Seznam.cz pozná erotické stránky, do historie je neuloží

Novinky, mif

Zajímavou vychytávku nově nabízí Seznam.cz prohlížeč. Tento webový browser dokáže automaticky detekovat erotické stránky a při přístupu na ně zapnout anonymní režim prohlížení. Díky tomu se informace o návštěvě podobných webů nebudou ukládat do historie prohlížení.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč nově neukládá lechtivou historii.

Článek

„Díky fultextové technologii dokážeme rozpoznat citlivý obsah jak podle obrázků, tak podle použitého textu. A to nejen v češtině, ale například také v angličtině či němčině,“ podotkl Lukáš Kovač, produktový manažer prohlížeče Seznam.cz.

Právě tuto technologii využívá Seznam.cz prohlížeč v praxi. „V okamžiku, kdy uživatel spustí například RedTube nebo Pornhub, prohlížeč automaticky zareaguje a sám pozná, že se jedná o stránky, které nejspíš nechcete mít uložené v historii, a neuloží je. Pak se vám nestane, že vám začne nešeptávat něco, čím byste se před ostatními chlubit nechtěli,“ konstatoval Kovač.

Detekce lechtivých stránek je prozatím k dispozici pro klasické počítače. V horizontu několika týdnů by měla dorazit také na chytré telefony. Funkci jde samozřejmě v menu vypnout.

Umí i překládat

Za posledních pár týdnů jde již o několikáté vylepšení, které browser od společnosti Seznam.cz nabízí. V polovině října do něj byl například integrován překladač. [celá zpráva]

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz Prohlížeč

„Pomocník, pes Krasty ve vyhledávacím řádku cizí jazyk automaticky detekuje, po kliknutí stránku přeloží z angličtiny do češtiny a s ní i jakýkoliv další obsah na prohlíženém webu. Na své si přijdou i ti, kteří angličtině rozumí, ale sem tam jim vypadne slovíčko z hlavy. Konkrétní výraz a nově teď i celou větu nebo odstavec stačí označit a pravým kliknutím ji jednoduše přeložíte,“ uvedl Kovač.

Prohlížeč Seznam.cz používá 170 tisíc lidí týdně na klasických počítačích. Popularitě se těší také na smartphonech – na platformě Android jej používá 520 tisíc lidí týdně.

Stahovat nejnovější verzi prohlížeče od společnosti Seznam.cz je možné zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám