Hlavní obsah

Seznam.cz míří do obývacích pokojů, spustil vlastní televizi

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý začala oficiálně vysílat nová internetová televize Seznam.cz TV. Ta je díky technologii hybridního vysílání (HbbTV) dostupná přes obrazovky chytrých televizorů, které jsou vybaveny digitálním televizním tunerem a mají přístup k internetu. HbbTV aplikace od české internetové jedničky – tedy internetové vysílání – je k dispozici zdarma.

Seznam.cz TVVideo: Novinky

 
Článek

„Hledali jsme způsob, jak zjednodušit přístup k internetovému obsahu přímo přes televizní obrazovky. Chtěli jsme vymyslet, jak se na internet přepnout stejným tlačítkem, jímž se na televizním ovladači přepínají programy. A přesně tohle Seznam.cz TV umí,“ představil novinku Pavel Zima, generální ředitel společnosti Seznam.cz.

Přijímat Seznam.cz TV mohou lidé, kteří mají televizory s podporou technologie HbbTV a mohou naladit digitální pozemní vysílání s dosahem signálu Multiplexu 4. Těm se bude od úterý nový televizní kanál automaticky zobrazovat mezi nabízenými programy. Zjednodušeně řečeno tak diváci naleznou Seznam.cz TV hned v nabídce televizních programů vedle tradičních televizních stanic.

Podle zástupců české internetové jedničky může nová aplikace změnit to, jak lidé vnímají televizní obrazovky. Místo nepřetržitého vysílání si totiž budou moci pustit kdykoliv přesně takový pořad, jaký budou chtít.

„Přitom Seznam.cz TV pouze divákovi jednodušším způsobem přináší obsah z internetu, který už nyní v chytrých televizích lze spustit. Dosud bylo vyhledávání internetového obsahu v chytré televizi přes aplikace nebo internetový prohlížeč noční můrou. Teď se k němu divák dostane pouhým přepínáním mezi televizními kanály, na něž je zvyklý,“ konstatoval Zima.

Aktuálně Seznam.cz TV nabízí obsah ze Stream.cz, postupně však bude přibývat další. „Na internetu je klíčové mít kvalitní obsah. Ten už v Seznam.cz máme a neustále hledáme cesty, jak jej šířit mezi co nejvíce lidí. Proto děláme aplikace pro mobilní telefony, tablety i chytré televize. Dnes k nim přibývá další. Věřím, že bude využívanější než naše současné televizní aplikace Stream.cz, kterou měsíčně alespoň jednou použije na 60 000 zařízení,“ komentoval další důvody spuštění Seznam.cz TV Pavel Zima.

Foto: mif, Novinky

Generální ředitel společnosti Seznam.cz Pavel Zima v úterý představil Seznam.cz TV.

„Jsem přesvědčený, že seriály jako Kancelář Blaník, Autobazar Monte Karlo nebo třeba Jídlo s.r.o. na televizní obrazovky prostě patří. A možnost pustit dětem kvalitní pohádky zase ocení nejeden rodič. Stream.cz v současné chvíli představuje zhruba dvě třetiny naší videoprodukce, nicméně videoobsahu na Seznam.cz máme mnohem více a bude přibývat,“ doplnil ředitel společnosti Seznam.cz.

Co je HbbTV?

HbbTV je zkratkou anglického termínu Hybrid Broadcast Broadband TV. Označuje hybridní vysílání, které propojuje klasické televizní vysílání s internetovým připojením.

K čemu je to v praxi? Například při sledování nějakého programu se uživateli zobrazí nabídka doplňujících informací – přímo na TV lze zobrazit související obsah, jako jsou fotografie, text, audio či video.

Stejně tak HbbTV umožňuje přístup k internetovým archivům a internetovým televizním stanicím, jako je Seznam.cz TV.

Pro příjem HbbTV stanic však televizor musí tuto hybridní technologii podporovat.

Postup, jak naladit Seznam.cz TV na chytrých televizorech, naleznou lidé na webu www.seznam.cz/jaknaladit.

Reklama

Výběr článků

Načítám