Hlavní obsah

Mobilní internet v Česku zrychlil. Ale jen nepatrně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průměrná rychlost mobilního připojení k internetu se v květnu proti předchozímu měsíci zvýšila o šest procent na 14,2 Mbit/s. Nejrychlejší připojení přes LTE nabízela O2. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rychlost LTE u O2 se proti dubnu zvýšila téměř o desetinu na 26,4 Mbit/s, druhý skončil T-Mobile s 26,3 Mbit/s, což je nárůst o šest procent. Vodafone si mírně polepšil na 24,7 Mbit/s. Vodafone naopak vede v rychlosti své 3G sítě.

Ve srovnání rychlosti pevných přípojek si nejlépe vedl kabelový internet s průměrem 27,9 Mbit/s, což je nárůst o 12 procent. Kabelové technologii pomohl zejména největší hráč UPC s růstem o 24 procent na 42,2 Mbit/s. Průměrná rychlost v sítích DSL byla 11,3 Mbit/s a v optických sítích 25,3 Mbit/s.

Připojení prostřednictvím bezdrátových sítí wi-fi zrychlilo v průměru o pětinu na 10,6 Mbit/s. Rychlosti v jednotlivých sítích se pohybovaly od 3,7 do 23 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám