Hlavní obsah

Slavný RapidShare definitivně končí

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RapidShare – někdejší ikona světa počítačových pirátů a zároveň jeden z nejznámějších serverů pro sdílení dat na světě – definitivně končí. Ve středu budou smazány všechny uživatelské účty, stejně jako všechna uložená data.

Foto: rapidshare.com

Server RapidShare

Článek

Uživatelé RapidSharu tak mají posledních pár hodin na to, kdy mohou zazálohovat data ze serveru na pevné disky svých počítačů.

„Upozorňujeme, že RapidShare zastaví své služby 31. března. Důrazně doporučujeme všem zákazníkům, aby si zabezpečili svá data. Po výše uvedeném datu nebudou žádné uživatelské účty k dispozici a budou automaticky smazány,“ uvedli lakonicky tvůrci přímo na úvodní stránce služby.

RapidShare zahájil svou cestu na výsluní na podzim roku 2006. Mezi uživateli si rychle získal velkou popularitu. Správci serveru se totiž jako u většiny podobných služeb až do případného udání nezajímali o legálnost uložených dat.

Počítačovým pirátům tak nabízel možnost, jak mezi sebou sdílet filmy, hudbu, hry i software. Kvůli tomu byl tento server několikrát terčem útoků ze strany ochránců duševního vlastnictví, nikdy se jim ho ale nepodařilo zcela odstřihnout, jako tomu bylo například u konkurenčního Megauploadu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám