Hlavní obsah

Spoluzakladatel BlackBerry zvažuje odkup celé firmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spoluzakladatel výrobce mobilních telefonů BlackBerry Mike Lazaridis zvýšil svůj podíl ve firmě a zvažuje odkup celé společnosti. Vyplývá to ze čtvrtečního oznámení pro akciovou burzu. Lazaridis teď ve firmě drží osmiprocentní podíl, zatímco na konci loňského roku měl podle údajů společnosti Thomson Reuters 5,7 procenta.

Foto: ČTK/AP

Mike Lazaridis

Článek

Lazaridis odstoupil z vedení firmy na počátku loňského roku. V prohlášení uvedl, že spolumajitelem jeho osmiprocentního podílu je Douglas Fregin, se kterým firmu v roce 1985 zakládal. Oba teď zvažují odkup akcií firmy, které v současnosti nevlastní, a to buď sami, nebo s pomocí dalších zájemců.

Společnost BlackBerry v srpnu oznámila, že je na prodej. Minulý měsíc učinil nabídku na převzetí největší akcionář BlackBerry, finanční společnost Fairfax Financial Holdings. Konsorcium je za BlackBerry ochotno zaplatit asi 4,7 miliardy dolarů (zhruba 88,7 miliardy Kč), což je ale jen zlomek ceny, kterou měla firma před pár lety. Podle zdrojů ale BlackBerry jedná i se společnostmi Cisco Systems, Google a SAP.

Reklama

Související témata:

Související články

BlackBerry propustí 40 procent zaměstnanců

Ztrátový kanadský výrobce chytrých mobilních telefonů BlackBerry propustí 4500 zaměstnanců, což odpovídá zhruba 40 procentům celkové pracovní síly firmy....

Výběr článků

Načítám