Hlavní obsah

Nejnovější iPhone bude mít větší displej

Novinky, zgl

Chytré telefony mají rok od roku větší displeje. Tento trend by měl dostihnout i chystaný iPhone 5 od společnosti Apple. Tvrdí to japonský server Macotakara, který na internetu zveřejnil video krytu přední strany nového jablečného telefonu. Ten údajně redakce získala od jednoho dělníka z továrny Foxconn, která Applu dodává jednotlivé díly. iPhone 5 ale není jediná novinka, kterou firma chystá.

BEZ KOMENTÁŘE: iPhone 5 by měl mít větší displej než jeho předchůdci

 
Článek

Ve videu je kryt iPhonu 5 srovnáván s předchozí generací s přídomkem 4S. Telefon bude podle klipu sice stejně široký, ale o pár centimetrů vyšší. Podle serveru Macotakara tak bude mít novinka úhlopříčku 4,07 palce. Až doposud měly přitom všechny generace telefonů od Applu 3,5palcové displeje. Změní se tak zřejmě poměr stran, což údajně zesnulý zakladatel firmy Steve Jobs odmítal.

Společnost Apple zatím informace o novém iPhonu nijak nekomentovala. To ale není ničím výjimečným, protože zástupci firmy za žádných okolností neprozrazují informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Informace o existenci iPhonu 5 zapadají do mozaiky zpráv, které na veřejnost unikly již dříve. Například loni v září se objevila informace o tom, že zaměstnanec ztratil prototyp iPhonu 5 v baru Cava 22 v San Franciscu. Nálezce jej prostřednictvím služby Craigslist prodal neznámo komu. [celá zpráva]

Minulý rok v létě zase internet obletěla fotografie krytu iPhonu 5, která se nejprve objevila na webu čínského výrobce, jenž Applu dodává součástky na přístroje. Na snímku bylo vidět, že by se při stejné velikosti telefonu měla plocha displeje rozšířit, jak do šířky, tak do délky. Okraje na pravé a levé straně by mohly být velmi tenké. Lze tedy předpokládat, že novinka bude mít navíc ještě vyšší rozlišení než její předchůdci.

Apple chystá další novinky

iPhone není jediná novinka, kterou chystá letos uvést Apple na trh. Podle serveru DigiTimes plánuje firma s logem nakousnutého jablka příští rok představit novou generaci tenkého notebooku MacBook Air. Jak přesně bude vypadat, jaké bude mít součástky a co budou umět, však zatím jasné není.

Podle některých spekulací však budou mít přístroje vyšší výkon a displeje s jemnějším rozlišením. V kuloárech se také hovoří o vývoji bezdotykového ovládání, jež by umožnilo přijímat hovory a ovládat přehrávání skladeb pouhými gesty rukou před kamerou přístroje – uživatel by se tedy telefonu nebo tabletu nemusel fyzicky vůbec dotknout. [celá zpráva]

Vrhnout by se americký počítačový gigant měl také na výrobu televizorů, které by se měly prodávat pod značkou iTV. To je vcelku logické, protože americký počítačový gigant se vždy snaží pojmenovávat své přístroje stejným způsobem – k typu přístroje jednoduše přidá písmenko i. Stejné je to například u iPhonu (iTelefonu).

První televizory plánuje firma s logem nakousnutého jablka začít prodávat údajně už příští rok na podzim. K dostání by měly být dva modely s úhlopříčkami 32 a 37 palců (82 a 94 cm).

Apple není na trhu televizní techniky takovým nováčkem, jak by se mohlo na první pohled zdát. Již v roce 2011 bylo totiž představeno zařízení Apple TV, kterým si firma snaží zajistit podíl na trhu internetové televize. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Apple TV

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám