Hlavní obsah

Dyk podpoří Kubišovou na koncertě k 30. výročí revoluce

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvačka Marta Kubišová, která už běžně nevystupuje, udělá výjimku 16. listopadu v rámci koncertu Sametová 30 k výročí revoluce ve velkém sále pražské Lucerny. Zazpívá si s ní Vojtěch Dyk, kterému byly v roce 1989 čtyři roky.

Foto: VDN Promo

Vlevo Marta Kubišová, vpravo Vojtěch Dyk. Uprostřed Dagmar Pecková.

Článek

Kubišová rozjela v šedesátých letech raketovou kariéru, ale komunistická moc ji na vrcholu zakázala a odstranila z médií i pódií. Nepohodlná upřímná umělkyně se mohla vrátit až v roce 1989, kdy se stala symbolem revoluce.

„Pro mě to znamená takovou připomínku toho, že mi byly čtyři roky. To je taková moje osobní vzpomínka a zadruhé to pro mě znamená takový konec té polistopadové doby,” řekl Dyk.

Foto: VDN Promo

Marta Kubišová letos odehraje jediný koncert.

„Moc se těším. Zaprvé tam budu hrát trošku něco jiného, než normálně hraji. To se vždy těším. Budu tam hrát s Petrem Maláskem, to se také vždy moc těším. Nehledě na to, že asi kolem té doby a kolem toho výročí bude asi taková lehce třaskavá atmosféra, takové šimrání v podbřišku a to já mám rád,” vysvětlil zpěvák.

„Marta Kubišová pro mě znamená hlavně normálního člověka v první řadě, protože jsem měl několikrát možnost se s ní potkat a mluvit a je to prostě normální ženská, čehož já si cením a to o to víc, že se vlastně stala symbolem svobody a když se člověk stane symbolem nebo nějakou legendou, a přitom zůstane úplně normální, tak je to velká práce odolat nějakým vnějším vlivům. Pro mě je to velká žena, velký člověk,” dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám