Hlavní obsah

Stavební spořitelny koncem roku vylepšují nabídku

Právo, Novinky, Barbora Buřínská

Stavební spoření je pro polovinu české populace zajímavým produktem pro zhodnocení volných financí. Popularity tohoto produktu využívají i stavební spořitelny, které tradičně na konec roku připravily výhodné nabídky nejčastěji spočívající v úspoře poplatku za uzavření smlouvy. Klienti tak mohou ušetřit i několik tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Smlouvu o stavebním spoření můžete uzavřít i na konci roku, a pokud na ni vložíte alespoň 20 tisíc korun, můžete i za letošní rok získat plnou výši státní podpory dva tisíce korun. A můžete i ušetřit za poplatek, který činí jedno procento z cílové částky, stavební spořitelny totiž v časově omezených akcích poplatek odpouštějí.

Stavební spoření poráží inflaci, výnos se blíží čtyřem procentům

Finance

 Českomoravská stavební spořitelna

Pokud si založíte stavební spoření u ČMSS a zároveň běžný účet u ČSOB, získáte dohromady tři tisíce korun, přičemž odměnu dva tisíce korun klient dostane za sjednání spořicí smlouvy a k tomu tisíc korun jako prémii na účet u ČSOB.

Vzhledem k tomu, že poplatek za uzavření stavebního spoření ve výši jednoho procenta z cílové částky by činil dva tisíce korun, máte smlouvu na 200 tisíc korun zdarma.

Modrá pyramida

Modrá pyramida pro klienty do 13. prosince letošního roku připravila dvě zvýhodněné nabídky.

První představuje prémii dva tisíce korun. „Tato prémie v sobě kombinuje finanční prémii ve výši poplatku za sjednání stavebního spoření (až do výše dva tisíce korun) a úrokový bonus 0,5 procenta ročně. Díky tomu tak klient získá stavební spoření až do výše cílové částky 200 tisíc korun zdarma s celkovým úročením vkladů ve výši jednoho procenta,“ uvedla pro Právo mluvčí Pyramidy Hana Vaněčková.

Druhou časově omezenou akcí je možnost sjednat si produkt Spoření Efekt Plus, který umožní zhodnocení jednorázového vkladu. Tato nabídka je reakcí na podněty klientů, kteří chtějí využít možnosti jednorázového vkladu. „Pokud klient vloží alespoň 300 tisíc korun během prvních čtyř měsíců od podpisu smlouvy, za založení smlouvy nic neplatí, a navíc je mu tento vklad úročen úrokovým bonusem 0,8 procenta ročně k základní úrokové sazbě, celkem tedy 1,3 procenta,“ dodala Vaněčková.

Raiffeisen stavební spořitelna

I RSTS až do 20. prosince 2019 odpouští poplatek za uzavření smlouvy stavebního spoření ve všech tarifech pro cílové částky 200 tisíc korun.

„Ke každému nově sjednanému dětskému stavebku do 20. prosince navíc klienti dostanou plyšovou včelku,“ doplnila mluvčí Lenka Molnárová.

Stavební spoření je oblíbené i u starší generace, většina čerpá jeho výhody už poněkolikáté

Finance

Stavební spořitelna České spořitelny

SSČS klientům, kteří si spořicí sjednají on-line, účtuje poplatek ve výši pouhých 495 korun oproti běžné ceně ve výši jednoho procenta z cílové částky.

„Zároveň nabízí pro nově sjednané smlouvy, počínaje 1. dubnem 2019, možnost jejich ukončení rychle a bez poplatku za předčasný výběr kdykoliv před uplynutí šestiletého vázacího období,“ doplnila mluvčí Monika Kopřivová.

Wüstenrot stavební spořitelna

Wüstenrot odpouští poplatek za uzavření smlouvy klientů do 24 let u smluv s cílovou částkou 200 tisíc a 500 tisíc korun.

„Pro klienty ve věku 55 let a více máme Stavební spoření 55+, které je také bez poplatku za sjednání a s možností naspořené finance vybrat již po dvou letech bez poplatku,“ doplnila mluvčí Martina Lambert. Nabídka se týká cílových částek 200 tisíc a 500 tisíc korun.

Reklama

Související články

Stavební spoření usnadní cestu k hypotéce

Stavební spoření v loňském roce oslavilo 25 let své existence. Už od prvopočátku zaujalo přední místo na poli finančních produktů a v popředí zájmu se drží...

Výběr článků

Načítám