Hlavní obsah

Nejvíce škod za hranicemi způsobili Češi v Německu

Právo, gin

Škody z povinného ručení v zahraničí opět narůstají. Upozorňují na to pojišťovny. Loni řešila jen Kooperativa, druhá největší pojišťovna v zemi, přes 3700 škod z povinného ručení, které se staly v cizině. Za prvních osm měsíců roku 2010 to bylo již přes 2700 škod. Nejvíce škod Češi způsobili v Německu.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Přes mírný pokles počtu škod v loňském opět roste výše škod, kterou klienti v zahraničí způsobili,“ potvrdil ředitel Centra likvidace pojistných událostí motorových vozidel Milan Gregor.

Největší škody pojišťovny zaznamenávají v sousedních zemích, které autodopravci využívají jako tranzitní. Zejména v zimních měsících roste také počet škod v oblíbených lyžařských destinacích, jako je Rakousko, Itálie nebo Slovensko.

Poslední tři roky škodám z povinného ručení dominuje Německo, následováno Rakouskem, Itálií a Slovenskem.

Za prvních osm měsíců letošního roku likvidátoři Kooperativy v Německu řešili 900 nehod, které si vyžádaly pojistné plnění ve výši 89,1 miliónu korun. Za celý rok 2009 to bylo 1180 dopravních nehod za 122 miliónů Kč.

Nejvíce škod samozřejmě generují automobilový dopravci, kteří ročně najezdí statisíce kilometrů. „Ale máme i jednoho privátního klienta, který za poslední dva roky v zahraničí způsobil pět škod,“ dodal Gregor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám