Hlavní obsah

Češi domácí mazlíčky nešidí, za dárky pro ně utratí jako za členy rodiny

Novinky, bab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psi, kočky, rybičky, křečci, morčata či papoušci jsou v mnoha českých domácnostech právoplatnými členy domácnosti. Lidé jim tedy pochopitelně chtějí dopřát i během Vánoc, připravují pro ně dárky i speciální večeře. Výjimkou tak nejsou ani několikatisícové útraty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Téměř tři pětiny domácností mají doma nějakého zvířecího mazlíčka. Nejoblíbenějším je pes, dále pak kočka následovaná vcelku nenáročnými akvarijními rybičkami. Starost o domácí mazlíčky vyjde české domácnosti na několik stovek korun každý měsíc.

Chovatelé na svých zvířátkách o Vánocích rozhodně neplánují šetřit, za různé hračky či pamlsky, kterými je chtějí pod stromeček obdarovat, utratí nemalé částky, ukázal průzkum společnosti PetCenter.

Tři pětiny majitelů domácích zvířat plánuje dárky do pětistovky, každý čtvrtý utratí mezi 500 až 1500 korunami a každý šestý až sedmý dokonce více než 1500 korun.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Kolik Češi utratí za dárky pro domácí mazlíčky

„Vášniví chovatelé své mazlíčky neošidí v ničem, naopak je mnohdy upřednostní i před kamarády, nebo dokonce i rodinou. Takže pokud se připravují na svátky, domácí zvířata nevynechají. Samozřejmostí jsou jak dárky, tak i třeba symbolická štědrovečerní večeře,” přibližil chování zákazníků ředitel PetCenter Vít Bukvic.

Mezi nejčastější dárky patří nejrůznější hračky, vybavení a doplňky. Chovatelé také často nakupují drobné pamlsky a prémiová krmiva.

Stranou zvířátka nezůstanou ani v případě stravy během Štědrého dne. Tři z deseti majitelů vaří svým čtyřnohým parťákům speciální večeři. Polovina respondentů jim zakoupí již hotový pamlsek nebo pokrm. Každý pátý se dokonce podělí o svoji vlastní večeři.

Většina chovatelů se podělí i o vánoční cukroví, sem tam ho svému zvířátku dají čtyři pětiny z nich.

Anketa

Kolik utratíte za dárky pro své domácí mazlíčky?
Do 500 Kč
22,5 %
500 až 1000 Kč
26,6 %
1001 až 1500 Kč
8,3 %
Více než 1500 Kč
15,5 %
Nic
10,8 %
Žádného domácího mazlíčka nemám
16,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 627 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám