Hlavní obsah

Zisk Kellnerovy PPF loni vzrostl na 27 miliard

Novinky, bož

Čistý zisk PPF Group za loňský rok stoupl o 16 procent na 1,005 miliardy eur (26,84 miliardy korun). Skupina nejbohatšího Čecha Petra Kellnera to oznámila v úterý. Zpráva přichází krátce po zprávě o výrazném poklesu zisku společnosti PPF Financial Holdings mezi loňským a letošním prvním čtvrtletím.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Aktiva skupiny v roce 2019 oproti předchozímu roku vzrostla o 8 procent na 48,6 miliard eur (1,3 bilionu korun).

„Hlavní aktiva napříč sektory spotřebitelského financování, bankovnictví, telekomunikací i nemovitostí opět vykázala stabilní ziskovost. Klíčová byla jak ziskovost finančního holdingu, tak i našeho telekomunikačního byznysu, kde se již naplno projevila akvizice aktiv Telenoru v Maďarsku, Bulharsku, Srbsku a Černé hoře,” uvedla finanční ředitelka skupiny PPF Kateřina Jirásková.

„Potvrdila se tím správnost naší dlouhodobé strategie diverzifikovat portfolio nejen oborově, ale i geograficky. Díky tomu, ale i díky výsledkům z předešlých let a dlouholetým zkušenostem, je skupina PPF připravena zvládnout i očekávané zpomalení světové ekonomiky v roce 2020,” dodala.

Většinovému majiteli Home Creditu klesl ve čtvrtletí zisk o 95 procent

Ekonomika

Oznámení přichází krátce po zprávě, že společnosti PPF Financial Holdings, která většinově vlastní úvěrovou firmu Home Credit, v letošním prvním čtvrtletí meziročně klesl zisk o 95 procent na devět milionů eur (242 milionů korun). Vyplývá to z čísel, která firma poskytla České národní bance.

Podle serveru Bloomberg přišel nejbohatší Čech Petr Kellner v souvislosti s koronavirovou krizí a svojí sázkou na podnikání v Číně od začátku roku o 60 miliard korun (2,5 miliardy dolarů).

Nejbohatší Čech Petr Kellner přišel o 60 miliard korun

Ekonomika

Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Mezi její dceřiné společnosti patří Home Credit, Air Bank nebo Škoda Transportation.

Ke konci roku 2019 zaměstnávala celosvětově 135 tisíc lidí, z toho v Česku zhruba 14 tisíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám