Hlavní obsah

Začne modernizace dalšího úseku D1 u Humpolce

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájí tento víkend modernizaci dálnice D1 mezi Koberovicemi a Humpolcem. Ve středu o tom informoval mluvčí ŘSD Jan Studecký. Pracovat se tak bude na šesti úsecích dálnice mezi Mirošovicemi a Kývalkou.

Foto: Mapy.cz

Úsek 11 mezi Koberovicemi a Humpolcem

Článek

„Během soboty a neděle bude provedena instalace dopravního omezení, následovat budou v letošním roce přípravné práce a provizorní rozšíření pravého jízdního pásu směr Brno,” uvedl Studecký.

V rámci modernizace dálnice D1 v úseku Koberovice – Humpolec dojde ke kompletní přestavbě dvou dálničních nadjezdů. Součástí modernizace daného úseku je také rekonstrukce mimoúrovňové křižovatky u Humpolce.

Dálniční úsek stavbaři rozšíří a stávající asfaltový povrch nahradí cementobetonovým. Proběhnou i práce ve středovém pásu na inženýrských sítích a odvodnění dálnice.

Foto: ŘSD

Modernizace D1

Úsek o délce 8,8 kilometru bude modernizovat firma Eurovia za 1,1 miliardy korun bez DPH. Dokončený má být podle smlouvy v listopadu 2021.

V rámci modernizace D1 bylo zatím zprovozněno 90 kilometrů, práce od víkendu budou probíhat na celkem 61 kilometrech. Na poslední desetikilometrový úsek Devět křížů – Ostrovačice nyní probíhá výběrové řízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám