Hlavní obsah

Začíná přestavba pražského Hlavního nádraží, postihne desítky spojů

– PRAHA

Od pondělí na Hlavním nádraží Praha výluka, Od pondělí začne na pražském hlavním nádraží výluka při níž České dráhy změní výchozí a cílové stanice desítek spojů. Informoval o tom mluvčí drah Ondřej Kubala. Důvodem výluky je kompletní přestavba nádraží.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hlavní nádraží čeká kompletní rekonstrukce

Článek

Od pondělí 30. června do 6. září nepojedou některé vlaky EuroCity z Německa na pražské hlavní nádraží, ale pouze do Holešovic. Jde o spoje z Berlína (EC 179) a z Ostseebad Binz (EC 371) a v opačném směru spoje z Holešovic do Berlína a Hamburku (EC 176), Berlína (EC 178), Drážďan, Lipska a Basileje (EN 352) a do Berlína a Amsterodamu (EN 378).

Od 30. června do 10. září nepojedou rychlíky Praha - Hradec Králové a zpět do stanic Praha hlavní nádraží a Praha-Vršovice, ale budou začínat a končit na pražském Masarykově nádraží. Z Masarykova nádraží pojedou o šest minut dříve, než je jejich standardní odjezd z hlavního nádraží.

Od 30. června do 31. srpna bude uzavřena trať Praha hlavní nádraží - Praha-Smíchov. Všechny rychlíky od Plzně a všechny osobní vlaky od Berouna budou končit a začínat ve stanici Praha-Smíchov. Výjimkou je vlak EuroNight Galileo Galilei Františkovy Lázně - Budapešť a zpět, který pojede v Praze odklonem.

Jízdenka z vlaku bude platit i v metru

Po dobu výluky mohou cestující, kteří mají papírový jízdní doklad pokračovat v cestě metrem B v úseku Smíchovské nádraží - Vysočanská a po trase C v úseku Florenc - Hlavní nádraží. V případě, že má cestující například jízdenku In-gold, nebo In-kartu s aplikací In-senior, vydá mu vlaková četa nebo pokladní na nádraží náhradní papírový doklad, který poslouží jako jízdenka na metro.

Pražská nádraží Smíchov, hlavní a Masarykovo spojuje také tramvajová linka 14, která bude po dobu letních prázdnin a výluk posílena linkou 34. 

Reklama

Výběr článků

Načítám