Hlavní obsah

Z Prahy létá první český nízkonákladový dopravce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Z Prahy začal v sobotu létat první domácí nízkonákladový dopravce. Společnost Travel Service (TVS) zahájila levné lety pod značkou Smart Wings do Paříže, Curychu, Madridu, Amsterdamu a Kodaně. Na linkách budou až dvakrát denně létat dva Boeingy 737-500 pro 106 cestujících, řekla mluvčí společnosti Vladimíra Dufková.

Foto: archiv NPÚ

Stekník leží mezi Louny a žatcem

Článek

Smart Wings nabízí jednosměrnou letenku včetně poplatků od 1590 korun a do Madridu od 1890 korun. Na všech pěti linkách, které od soboty nabízejí Smart Wings létají ČSA od začátku dubna za cenu od 2990 korun za zpáteční letenku bez poplatků.

Ještě během tohoto roku plánuje Travel Service rozšířit počet destinací i flotilu letadel. Do tří let pak chce létat na pravidelných linkách až do 17 měst, mimo jiné do Francie, Itálie, Španělska a Německa, řekl ředitel firmy Roman Vik. Flotila Travel Service se skládá z deseti Boeingů 737. Šest strojů nové generace řady 800 a dva Boeingy řady 400 jsou využívány pro charterové lety a dva menší řady 500 budou létat na nízkorozpočtových linkách Smart Wings.

Travel Service již také podepsal smlouvu na nákup velkokapacitního Boeingu 767. Letadlo, které je bez mezipřistání schopné doletět z Prahy na západní pobřeží USA, by se mělo v České republice objevit ve druhé polovině roku.

Koncem loňského roku Travel Service začal kromě charterových letů, na kterých má v Česku většinový podíl, létat také pravidelné linky. Nabízí lety na Kanárské ostrovy a do Thajska. TVS je po ČSA druhou největší leteckou společností v České republice. Ročně využije služeb firmy 1,3 miliónu cestujících v České republice, ale i v Maďarsku a Španělsku, kde má podnik dceřiné společnosti. Prezidentem společnosti se v létě stane bývalý šéf ČSA Miroslav Kůla. [celá zpráva]

Praha - ráj nízkonákladových dopravců

Letiště v Praze-Ruzyni se stalo rájem pro nízkonákladové dopravce. Loni Ruzyně registrovala osm nízkonákladových dopravců mezi nimi britské společnosti EasyJet, BMI Baby, Jet2, FlyBe, italskou Volareweb.com, německou Germanwings, slovenskou SkyEurope a švédskou Snowflake. [celá zpráva]

Teď v dubnu k nim přibyly Flyglobespan, které čtyřikrát týdně létají na lince z Prahy do Glasgowa, Sterling European Al, jež spojují Prahu s Kodaní, a Norwegian. Ta v polovině dubna zahájila lety do Osla a Trondheimu. Švédská Snowflake naopak lety do Stockholmu zrušila. V květnu by měla do Prahy začít létat maďarská Wizz Air z Katovic a Budapešti.

Reklama

Související články

Travel Servis poletí do Paříže za 1500 Kč

Za 1500 korun nabídne od 1. května jednosměrnou letenku z Prahy do Paříže, Amsterodamu, Curychu, Kodaně a Madridu česká společnost Travel Servis. Ten chce jako...

Výběr článků

Načítám