Hlavní obsah

Výrobce kondomů Primeros se spojil s německou firmou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRÁDEK NAD NISOU

Výrobce kondomů značky Primeros, Vulkan Hrádek nad Nisou, uzavřel dohodu o založení společného podniku s německou společností CPR. Nová firma pod názvem Vulkan Intim Brands převezme od severočeské firmy všechny aktivity související s výrobou kondomů.

Článek

Kromě pánské ochany vyrábí firma také například intimní gely, gumové, chirurgické a ochranné rukavice, dětské dudlíky, kojenecké láhve a koupací čepice.

O vzniku společného podniku informoval mluvčí skupiny J, která zastupuje majoritního vlastníka hrádeckého podniku, Petr Málek. Vulkan byl na prodej i se značkou Primeros už od loňského roku a J hledal vhodného zájemce.

Vulkan je nejstarším evropským výrobcem kondomů, výrobu zahájil v roce 1909. Mimo tuzemský trh dodává kondomy na Slovensko, do Maďarska, Chorvatska. Firma loni hospodařila se ziskem 13 miliónů korun při tržbách 236 miliónů korun.

Německá společnost CPR je druhým největším výrobcem kondomů v Německu, dodává také technologii pro testování, výzkum a výrobu kondomů většině světových producentů. Na strojích CPR je ročně vyrobeno přibližně osm procent světové produkce kondomů. "Společnost CPR je tradičně exportně orientovaná a se svojí značkou Sico je jedničkou na trhu v Mexiku a druhá na ruském trhu," sdělil Málek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám