Hlavní obsah

Vrchlabskou nemocnici koupila společnost Penta

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko-německou horskou nemocnici Krkonoše ve Vrchlabí vlastněnou přes dvacet let miliardářem Alexandrem Seidlem koupila společnost Penta Marka Dospivy. Informovalo o tom v pátek vedení nemocnice.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Nemocnice ve Vrchlabí

Článek

Transakce se připravovala minimálně poslední rok a půl. Šéfem vrchlabské nemocnice se stal dosavadní generální ředitel společnosti Penta Hospitals Ludvík Pelikán.

„Služby, které nemocnice doposud poskytovala, zůstanou ve stejném rozsahu, naopak by se měly postupně rozšířit,“ řekl Právu jednatel nemocnice ve Vrchlabí Jaroslav Fiala.

Vrchlabská nemocnice nyní provozuje internu, chirurgii, před časem otevřené moderní oddělení akutní medicíny vedené profesorem Michalem Palivodou, intenzivní péči a následnou péči. Externě mají s vrchlabskou nemocnicí nadále spolupracovat renomovaní lékaři z pražských klinik.

Cenu neprozradili

Cenu, za kterou Penta nemocnici koupila, aktéři obchodu nezveřejnili.

Zájem o zařízení měl i jeho nedávno odvolaný ředitel, exsenátor Vladimír Dryml. „Prostřednictvím právní kanceláře jsem nabídl 120 miliónů korun,“ prozradil Dryml, jenž nemocnici vedl od roku 2007 a předchozích šest let tam působil v roli odborného poradce majitelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám