Hlavní obsah

V Tesku hrozí stávka kvůli nízkým platům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Odboráři společnosti Tesco v pondělí pohrozili vyhlášením stávkové pohotovosti kvůli tomu, že vedení Teska nechce přistoupit na jejich požadavky. Odboráři požadují zvýšení mezd zaměstnanců. Tesco zaměstnává 12 000 lidí .

Článek

"Očekávám, že k vyhlášení stávkové pohotovosti by mělo dojít ještě před vánočními svátky. Pokud s námi nezačnou (vedení Tesco) jednat a nedohodneme se aspoň na nějakém kompromisu, tak potom už bychom do toho šli daleko tvrději včetně vyhlášení výstražné stávky a případně i stávky," řekl pověřený zástupce odborových organizací při Tesco Ivan Předinský.

Odborářům se podle Předinského nelíbí, že Tesco zaměstnává všechny pracovníky pouze na částečný úvazek, takže jejich platy jsou nízké. Odbory proto požadují, aby zaměstnanci Teska měli plné úvazky a tím i vyšší mzdy.

S tím ale vedení Tesco podle Předinského nesouhlasí. "Všichni zaměstnanci nyní pracují od šesti do sedmi a půl hodiny denně. Místo nich pak pracují najímaní agenturní zaměstnanci, kteří tomuto oboru ale nerozumí, čímž se snižuje obrat, od kterého se odvíjí naše mzdy," uvedl Předinský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám