Hlavní obsah

V pražské Ruzyni poprvé přistane přímá linka z Koreje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na české letiště přiletí v sobotu poprvé letadlo z Jižní Koreje. Přímou linku Praha - Soul bude provozovat jihokorejská letecká společnost Korean Air.

Foto: Jana Kouřilová

Dotace v regionech pomáhají především malým živnostníkům na pořízení strojů. Bez nich by si vybavení v řádu několik miliónů nemohli dovolit.

Článek

Linka by měla cestujícím nejen z Prahy, ale i ze střední Evropy, usnadnit cestování do vzdálených východních zemí. Od prvního července bude navíc Korean Air linku provozovat společně s Českými aeroliniemi (ČSA).

Zájemce o cesty na východ vyjde zpáteční letenka na 23 tisíc korun, cena by měla ale postupně klesat. Spojení bude třikrát týdně zajišťovat letadlo Airbus 330-200.

Praha se tak stane prvním městem z nových členských států EU, kam bude tato korejská společnost létat. 

"Letecké společnosti motivujeme kvalitními službami, dobrým návazným spojením a také slevami na přistávacích poplatcích po dobu jednoho roku u každé dosud nelétané destinace," vysvětlil Novinkám generální ředitel ČSL Martin Kačur výhody letiště v Ruzyni pro mezikontinentální přepravu.

Společnost Korean Air, stejně jako České aerolinie (ČSA), patří do skupiny SkyTeam.

Reklama

Výběr článků

Načítám