Hlavní obsah

V klobáse od Krahulíka se našel úlomek injekční jehly

Veterinární správa nařídila stáhnout 2,1 tuny Uherské klobásy Pikok od Krahulíka prodávané v řetězci Lidl, sdělil v pátek mluvčí veterinářů Petr Pejchal. Ve výrobku zakoupeném v Teplicích nalezla správa úlomek injekční jehly. Společnost vyrábějící párky, salámy, či uzená masa patří do koncernu Agrofert vlastněného ministrem Andrejem Babišem (ANO).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Pravděpodobně muselo dojít k selhání detekčního zařízení, veškeré maso prochází detekcí. Pátráme po tom, co se vůbec stalo. Věnujeme tomu veškerou pozornost," řekl mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.

Veterináři přikázali, aby se z prodeje stáhlo 8400 kusů tohoto výrobku. Už zakoupené zboží je podle nich možné vrátit zpět v místě prodeje. Inkriminované šarže čtvrtkilogramových klobás vyrobil Krahulík - Masozávod Krahulčí, jejich minimální trvanlivost je do 26. února, respektive 2. března.

Podle Státní veterinární správy se případ došetřuje, výrobci v případě porušení zákona o potravinách hrozí pokuta.

Krahulík vyrábí uzeniny v Krahulčí u Telče od roku 1928, soustředí se hlavně na trvanlivé uzeniny. Jako hlavní produkt uvádí pršuty - tepelně neupravovaná sušená masa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám