Hlavní obsah

United Airlines propustí dalších 900 lidí

CHICAGO

Americká letecká společnost United Airlines propustí dalších asi 900 zaměstnanců, kteří pracují jako palubní personál. Společnost funguje v režimu bankrotové ochrany, ale nedaří se jí zatím skončit se ztrátovým hospodařením. V další vlně propouštění bude společnost pokračovat už od dubna.

Článek

United Airlines je zatím druhým největším leteckým přepravcem na světě a v současné době má kolem 19 000 lidí, kteří aktivně pracují jako palubní personál. Celkový počet zaměstnanců se pohybuje kolem 72 700. Zhruba 4200 členů palubního personálu v současné době pobývá na nucené dovolené.

Leden byl první celý měsíc, kdy už United Airlines fungovaly v režimu bankrotové ochrany. Jen za leden však měla firma čistou ztrátu přibližně 382 miliónů dolarů, a proto se rozhodla k dalšímu snížení počtu pracovníků. Vzhledem k rozsahu nabízených služeb má prý firma palubního personálu příliš mnoho.

Mluvčí Joe Hopkins upřesnil, že firma se bude snažit najít v řadách palubního personálu dobrovolníky, kteří na přechodnou dobu půjdou na dovolenou. Tuto praxi začne firma uplatňovat hned od 1. dubna. Uvolněné pracovníky firma v budoucnu může přijmout zpět do práce, píše agentura AP.

Firma si stanovila poměrně přísný harmonogram a v jejím zájmu je především to, aby se brzy vymanila z režimu bankrotové ochrany a vrátila se k ziskovému hospodaření. Pokud se jí to nepodaří, je v sázce příslib financování. Management již pracuje i na založení levných aerolinek, které budou fungovat odděleně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám