Hlavní obsah

Union banka vydraží obchodní místa samostatně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Zkrachovalá Union banka (UB) bude prodávat své bývalé pobočky, expozitury a jednatelství jednotlivě a nikoli jako aktiva tvořící pobočkovou síť. Uvedl to mluvčí banky Robert Korselt. Termíny dražeb jednotlivých obchodních míst ale podle něj dosud nebyly stanoveny. UB má 91 poboček v českých městech a pět celních pracovišť na hraničních přechodech.

Foto: Jiří Růzha

Zpívání a tancování s .... - skupina Karavana Lovosice na sále v DNS Čížkovice

Článek

Podle Korselta zatím není jasné, zda půjdou do dražby všechny pobočky. Zhruba dvě třetiny z nich má totiž Union banka v nájmu. Zbytek budov patří bance, která je ale zatím prodávat nebude. Budou peníze?

"Nyní budeme zjišťovat, zda prodej poboček povolí jejich vlastníci. Předpokládáme, že dražby budou asi do konce roku," dodal Korselt. Dražby by měla zorganizovat Ostravská aukční síň.

Pobočky a celní pracoviště bude banka dražit včetně vybavení a nábytku. Korselt už dříve řekl, že obchodní místa banky nyní nevytvářejí žádné výnosy a naopak zatěžují konkurzní podstatu několika milióny měsíčně. Vše proběhne v září

Konkurzní správkyně Michaela Huserová se podle Korselta rozhodla pro samostatný prodej kvůli podstatně menším právním rizikům zpochybnění procesu zpeněžování a jeho platnosti.

Union banka bude 9. září za vyvolávací cenu zhruba 19 miliónů dražit akcie zlínského poskytovatele celních záruk CDZ. Dražba vozového parku banky se uskuteční 23. září.

Union banka zkrachovala před třemi měsíci, přičemž své pobočky zavřela kvůli nedostatku hotovosti již v únoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám