Hlavní obsah

Účtenkovka už má první výherce. Šťastlivci musí se zveřejněním jména souhlasit

Novinky, tov
Aktualizováno

Společnost Sazka začala ve středu prostřednictvím generátoru náhodných čísel losovat výherce v prvním kole účtenkové loterie Účtenkovky. O případné výhře se mohli první šťastlivci dozvědět ve středu odpoledne, vyhlášení pak proběhlo kolem sedmé večer. Web loterie však má problémy s dostupností. Pokud s tím budou souhlasit, ministerstvo financí později prozradí jména výherců hlavních cen.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mobilní aplikace loterie Účtenkovka

Článek

Losování probíhá z účtenek ze systému EET zaregistrovaných do hry v době od začátku října do neděle 12. listopadu. Slosování prostřednictvím certifikovaného generátoru náhodných čísel, takzvaného RNG modulu, začalo ve středu odpoledne.

„Výsledky se do hráčských účtů propisují postupně v rámci automatizovaného procesu ihned po slosování. Z tohoto důvodu je tedy možné, že soutěžící s hráčským účtem mají možnost dozvědět se o své výhře ještě před zveřejněním výherní listiny,” řekla Novinkám kolem páté odpoledne mluvčí ministerstva financí Michaela Tesařová.

„Ne každý hráč má hráčský účet, jedná se nicméně o jeden z benefitů pro ty, kteří si jej zřídili,” dodala.

Oficiálním okamžikem zveřejnění výher je vyvěšení výherní listiny, respektive výherních kódů pěti hlavních cen ve vysílání TV Prima před hlavními večerními zprávami v 18:53.

Od 19 hod jsou výherci zveřejněni na webu www.uctenkovka.cz, kvůli problémům s dostupností však ministerstvo výherní listinu zveřejnilo i na svých stránkách. Jsou také rozesílány e-maily a SMS uživatelům, kteří nemají hráčský účet zřízen.

O co se hraje v Účtenkovce
První výhra je milión korun, druhá automobil Ford Focus kombi za zhruba 400 tisíc, třetí 300 tisíc, čtvrtá 200 tisíc a pátá sto tisíc korun. Dále se soutěží o 20 výher po 20 tisících korunách, tisíc výher po jednom tisíci korun a 20 tisíc výher po stokoruně.

Do prvního kola Účtenkovky se zapojilo kolem pěti procent Čechů, dohromady registrovali přes 11 miliónů účtenek.

„V případě, že budou výherci pěti hlavních výher souhlasit s medializací, nabídneme jim příležitost,“ dodala Tesařová. Kdy a jakou formou případně jména výherců prozradí, ale nedokázala upřesnit.

S tím, že může ministerstvo hráče v případě získání hlavní výhry kontaktovat a případně medializovat, lidé mohli souhlasit či nesouhlasit při registraci hráčského účtu.

Od 1. listopadu mohou soutěžící registrovat účtenky ze svých listopadových nákupů do slosování, které bude 15. prosince, a kde se bude znovu hrát o 21 025 výher včetně automobilu.

Anketa

Hrajete Účtenkovku?
Ano
55 %
Ne
45 %
Celkem hlasovalo 15920 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám