Hlavní obsah

Toyota svolá po celém světě k opravě čtvrt miliónu vozů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota Motor svolá po celém světě k opravě 242 tisíc vozů kvůli problémům s brzdami. Firma to oznámila ve středu. Opatření zahrnuje populární hybridní model Prius, u něhož se potíže s brzdami objevily již v minulosti.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota Auris. Ilustrační foto

Článek

Ve svolávaných vozech podle Toyoty hrozí prasknutí jedné ze součástek elektronického brzdového systému, což může mít negativní dopad na funkčnost brzd, píše agentura Reuters.

Toyota byla v minulých letech kvůli problémům s nechtěným zrychlováním některých modelů a s brzdami u hybridního automobilu Prius nucena svolat ke kontrole po celém světě 14 miliónů vozů. To poškodilo její pověst výrobce spolehlivých a bezpečných vozů.

Toyota nicméně loni zvýšila celosvětový prodej o téměř 23 procent na rekordních 9,75 miliónu vozů. Vystřídala tak v čele světového trhu svého amerického konkurenta General Motors, jehož prodej stoupl o tři procenta na 9,3 miliónu vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám