Hlavní obsah

Toyota plánuje v Číně novou továrnu na elektromobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota plánuje postavit novou továrnu na elektrické vozy v Číně ve spolupráci s místním partnerem FAW Group. Investice by měla činit 8,5 miliardy jüanů (28,1 miliardy korun). Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na dokumenty místních úřadů.

Foto: Profimedia.cz

Toyota plánuje v Číně novou továrnu na elektroauta.

Článek

Závod má stát ve městě Tchien-ťin. Kapacita závodu má činit 200.000 vozů ročně. Podle dokumentů se zde budou vyrábět vozy označované za nové energetické, kam v Číně spadají plně elektrické vozy, elektrické hybridní vozy a vodíkové vozy.

Toyota odmítla projekt komentovat. V prohlášení pouze uvedla, že považuje Čínu za jeden ze svých nejdůležitějších globálních trhů a neustále zvažuje možnosti posílení svého podnikání v zemi.

Tesla může vykácet část lesa na pozemku pro továrnu, rozhodl německý soud

Ekonomika

Čínský automobilový trh, který je největší na světě, loni klesl o 8,2 procenta. Toyota prodala v zemi 1,62 milionů vozů, včetně prémiové značky Lexus. Meziročně její prodej vzrostl o devět procent.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám